Sayfalar

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Thousand Adaları Arkaplan Duvar Kağıdı resimleri

Thousand Adaları Arkaplan Duvar Kağıdı resimleri

Thousand Adaları
Thousand Adaları
Thousand Adaları

Thousand Adaları, Amerika-Kanada sınırı arasında uzanan Saint Lawrence Nehri üzerine yayılmış yaklaşık 1.800 adadan meydana gelir. En geniş yüzölçümüne (124 kilometrekare) sahip Wolfe Adası gibi büyük adalarda kayda değer bir nüfus yaşarken, bazı adalar sadece göç eden kuşların ziyaret ettiği kayalardan ibarettir. Adalar bölgesi oldukça popüler bir tatil yöresidir ve “tatlısu tekne turlarının merkezi” olarak kabul edilir.

Kanada’ nın en küçük ulusal parkı olan Saint Lawrence Adaları Ulusal Parkı, irili ufaklı yirmi adadan oluşur. Thousand Adaları Frontenac Bölgesi, 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi ilan edilmiştir. ABD tarafından kalan adaların birçoğunda New York eyaletine ait (Robert Moses Parkı gibi) parklar bulunur.

Yük gemilerinin sıkça kullandığı bu bölgede, suların altına gizlenmiş, yüzeye yakın kayaçlar büyük tehlike oluşturur ve taşımacılık yapan gemiler bu bölgeden geçerken yerli kılavuzların yardımına başvururlar.

Bu yüzden, bölgede hava karardıktan sonra tekneyle seyahat etmek pek akıl kârı değildir; sadece en geniş kanallarda, güncel haritalar yardımıyla seyahat edilebilir. Deneyimli dalgıçlar tarafından tercih edilen bu sularda, keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda gemi enkazı bulunur.

New Yorklu zenginlerin ilgi gösterdiği bölgedeki adaların birçoğu özel mülktür. “Girilmez” tabelalarıyla dolu olan bu bölgeyi tekneyle gezmek en doğru seçenek olacaktır.

NÜFUS:

22.450 (2002)

NE ZAMAN GİDİLİR:

Nisan sonu ile Mayıs ayında, Eylül ile Ekim başında daha az kalabalıktır ve bu aylarda havanın güzel olması da muhtemeldir.

NASIL GİDİLİR:

New York eyaletinden Thousand Adaları Köprüsü’nü kullanarak veya Gananoque'den tekne turuyla. Ayrıca, Kingston'dan Montreal’e giden trene binip adaların güzel manzarasını izleyerek de yolculuk edebilirsiniz.

DİKKAT ÇEKENLER:

Heart Adası'ndaki Boldt Şatosu görülmeye değerdir. Clayton Tekne Müzesi’nde tarihi tekneleri görebilir ve hatta kiralayabilirsiniz. Isles Gölü, Wellesley ile Hill Adaları arasında uzanır, vakit ayırmaya değer güzelliktedir. Dark Adasf ndaki Singer Şatosu yaz aylarında ziyarete açıktır. Thousand Islands Bulvarı, Gananoque’dan Mallorytown’a uzanan popüler bir yürüyüş yoludur.

BİLMENİZ GEREKENLER:

Thousand Islands Sosu, birçok kişini sandığı gibi New York’taki Walford Astoria Oteli'nin baş aşçısı tarafından değil, aktrisi May Irwin tarafından yaratılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder