Sayfalar

13 Ekim 2014 Pazartesi

Topkapı Sarayı ( Resimleri )

Topkapı Sarayı Müzesi                

Topkapı Sarayı ( Resimleri ) Topkapı Sarayı dünyada bulunan en büyük kutsal emanetlerin olduğu yerdir.Topkapı Sarayı sadece kutsal emanetler değilde Osmanlı zamanında ki bir çok paha biçilemez zümrütlerin, altınların ve çok önemli ziynet eşyalarının bulunduğu yerdir.

   Topkapı Sarayı İslam devletinin ve Osmanlı zamanının en değerli ve kıymetli eşyalarını içinde barındırdığı en önemli ve büyük müzelerden biridir.Burada yani Topkapı Sarayın da adeta bir tarih yatmaktadır.

 Topkapı Sarayı Tarihi

   Osmanlı Tarihinin tam 400 yılını merkezi ve devlet işlerinin yürütüldüğü, konuşulduğu yerdir Topkapı Sarayı.Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478 yılında yaptırılmıştır.400 yılı kapsayan zaman içindeki Padişahların sürekli olarak kullandığı adeta bir evi haline gelmiştir.Tahta geçen Padişahın yeri Topkapı Sarayıdır.Topkapı Sarayı açıldıktan sonra Kutsal Emanetleri Mekke'den ve Medine'den getirmiştir.3 Nisan 1924 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından müze olarak tüm dünyaya açılmıştır.

   Topkapı Sarayı Türkiye'ye en çok turistik amaçla gelip ziyaret edilen yerlerin en ön sıralarındadır.Tüm dünya tarafından her sene ziyaret akımına uğramaktadır.

  Topkapı Sarayı İçindeki Eserler

 Kutsal Emanetler

 Sahabenin ve Peygamber Efendimizin kılıcı burada bulunmaktadır.Kabe'nin çok eski yıllardan kalma kapısı Topkapı Sarayı'nda bulunmaktadır.Kabe'nin örtüsü ve Kabe'nin su oluğu bulunmaktadır ve bu saf bir altındır.Topkapı Sarayı'nın en kıymetli hazinesi ise Hz.Muhammed (S.A.V)'in Mübarek hırkası burada bulunmaktadır.Peygamber Efendimiz'in  Hırka-i Şerif 'in saklı olduğu altın sandıkta burada bulunmaktadır.Peygamber Efendimiz'in Sakal-ı Şerif 'ide burada güvenli bir şekilde yer almaktadırHz. Muhammed (S.A.V)'in Mübarek bir ayak izi de burada yer almaktadır.Kabe'nin Hacerülesvet Taşının muhafaza edildiği alın da Topkapı Sarayın'da yer almaktadır.Osmanlı Tarinden kalan bir çok savaş aletide burada muhafaza edilmektedir.

Topkapı Sarayı Nerede

Topkapı Sarayı Müzesi: Sultanahmet-Fatih/İstanbul'da yer almaktadır.

 Topkapı Sarayı Giriş Ücreti

 Müze Girişi:25 TL
Harem Girişi:15 TL
Aya İrini Girişi:15 TL 'dir.

Topkapı Sarayı Resimleri

 
Topkapı Sarayı Resimi

Topkapı Sarayı Girişi


Topkapı Sarayı Kapısı

Hacerrülesvet Taşı Muhafazası

Kutsal Emanetler


Sahabe'nin Kutsal Kılıçları

Kabe'nin Altın Su Oluğu

Efendimizin Hırka-i Şerif'in Bulunduğu Altın Sandık

Hırka-i Şerif

Osmanlı Savaş Eşyaları

Sakal-ı Şerif
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder